Rodzice lub prawni opiekunowie opłatę dokonują bezpośrednio u intendenta najpóźniej do 10 dnia każdego miesiąca
Spożywanie posiłków przez uczniów odbywa się w systemie zmianowym, zgodnie z ustalonym harmonogramem.
8.00- (śniadanie dla grup D, E)
8.30 (śniadanie dla grup A, B, C)
10.35 – obiad (klasa 1a, 1b, 2a, 2b)
11.00 – obiad (grupa przedszkolna D i E)
11.30– obiad (grupa przedszkolna C)
11.35 – obiad (klasa 3a, 3b, 4a, 4b, 5a, 5b)
12.00 – obiad (grupa przedszkolna A i B)
12.35 – obiad (klasy: 6a, 6b, 6c, 7a, 7b, 8a, 8b)
12.50- podwieczorek (grupy przedszkolne C, D, E)
13.10- podwieczorek (grupy przedszkolne C, D, E)
STOŁÓWKA SZKOLNA
- Za bezpieczeństwo dzieci podczas spożywania posiłków w stołówce odpowiedzialne są: szkoła- osoba do tego wyznaczona, przedszkole – nauczyciel i woźna.
- spożywanie posiłków przez uczniów odbywa się w systemie zmianowym, zgodnie z ustalonym harmonogramem.
- uczniowie powinny spożywać posiłki w małych grupach
- podczas przechodzenia do jadalni grupy nie powinny się mijać
- osoby stołujące się mogą wejść do stołówki dopiero po upewnieniu się, że:
- poprzednia grupa wyszła ze stołówki,
- pracownik obsługi wykonał zabiegi higieniczno- sanitarne polegające na dezynfekcji blatów stołów i poręczy krzeseł,
- pomieszczenie zostało wywietrzone.
- przed wejściem do stołówki uczniowie zobowiązani są dokładnie umyć ręce wodą z mydłem, zgodnie z instrukcją poprawnego mycia rąk.
- uczniowie powinni wchodzić do stołówki jeden za drugim, w bezpiecznej odległości i bez pośpiechu, zajmować wyznaczone miejsce przy stołach,
- po posiłek uczniowie przychodzą „gęsiego”, z zachowaniem odpowiedniego odstępu, bez tłoczenia się przy stanowisku wydawania posiłków. Po zjedzeniu pierwszego dania , uczniowie odnoszą talerz i wracają po drugie danie do stanowiska wydawania posiłków.
-
- uczniowie klas 1-5 otrzymują zupę
- uczniowie klas 6-8 zupę nakładają sobie sami z zachowaniem zasad bezpieczeństwa.
- w grupie przedszkolnej za bezpieczeństwo dzieci na stołówce odpowiedzialni są nauczyciele i woźna oddziałowa.
- porządku w stołówce pilnuje intendent
- Posiłki uczniom wydaje jedna/dwie osoby zaopatrzone w jednorazowe rękawiczki i maseczkę.
- posiłki podawane są uczniom na talerzach umytych w temperaturze min.60 0 C z dodatkiem detergentu lub wyparzane.
- pracownik obsługi dezynfekuje blaty stołów i poręczy krzeseł, przygotowując stołówkę na wejście kolejnej grupy.
Ważne dokumenty